Noche de San Juan

Evenement info
Details

Viering in heel Spanje

De Noche de San Juan wordt niet alleen in Malaga gevierd, maar in geheel Spanje. Per regio zijn er verschillen in de rituelen die hierbij worden uitgevoerd, maar één ding hebben ze gemeen. Alles draait om water en vuur, de tekenen van zuivering. Op de stranden van kustplaatsen, dus ook in Malaga, vind je in deze magische nacht dan ook grote brandstapels. De rituelen die de Spanjaarden tijdens deze nacht verder uitvoeren hebben te maken met het behoud van schoonheid en gezondheid gedurende de zomer.

Eten en drinken op het strand

Eten, en dan vooral samen met familie en vrienden, is erg belangrijk voor Spanjaarden en dus ook in Malaga. Tijdens de Noche de San Juan nemen veel mensen eten en drinken mee als ze naar het strand gaan. Er ontstaan vaak spontane barbecues. Als het weer meewerkt, en dat doet het meestal, blijft het vaak tot vroeg in de ochtend gezellig. Dit komt dan weer goed uit als je van plan bent om vroeg op te staan, als je niet naar bed gaat heb je gelijk aan deze voorwaarde voldaan.

Een belevenis voor toeristen

Ben je van plan om eind juni naar Malaga te reizen? Plan je verblijf dan zo dat je de Noche de San Juan kunt meemaken. De inwoners van Malaga zullen je maar al te graag bij dit feest betrekken. Er zijn festiviteiten op verschillende stranden. Op het bekendste strand van Malaga, het strand van La Malagueta, is het vaak het gezelligst. Hier komen de meeste mensen samen om deze nacht te vieren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en meestal is er een nachtelijk live concert met heerlijke zomerse muziek. Ook op andere stranden in Malaga wordt de nacht gevierd. Je kunt bij voorbeeld een kijkje gaan nemen op de Playa de la Misericordia, dit ligt ten westen van de haven. Ook aan de oostkant van de haven vinden activiteiten plaats op de stranden onder andere op het strand van el Palo en Pedregalejo.

Voor meer informatie over dit evenement of andere weetjes over Malaga of Spanje, ga dan naar MalagaTips

Huidig nummer

Titel

Artiest

JammFMRadio_Logo

JammFMRadio_Logo